RECHTSGEBIEDEN

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht is het geheel van regels die te maken hebben met het oprichten van een onderneming, de juridische structuur van een onderneming en alle aansprakelijkheden die daarmee samenhangen.
Zo maakt het voor uw eigen aansprakelijkheid in privé voor de schulden van de onderneming nogal een groot verschil of de onderneming is verbonden aan uw persoon (een eenmanszaak, een maatschap of een vennootschap onder firma) of dat u uw onderneming hebt ondergebracht in een rechtspersoon (een BV of een NV).

Ondernemingen worden ook vaak verkocht of aangekocht. Bij bedrijfsovername komen allerlei juridische en praktische zaken naar voren die het best vooraf en met een deskundige doorgenomen moeten worden.
Soms ontstaat er tussen de bestuurders en/of tussen de aandeelhouders van een onderneming een conflict. Dan is het goed een deskundig persoon naast je te hebben, die niet alleen in praktisch opzicht je met raad en daad bijstaat, maar ook als geen ander de weg weet in het juridische landschap, als er soms een oplossing geforceerd moet worden.

De Ring Advocaten zal u met al hetgeen zich afspeelt binnen en rondom uw onderneming uitstekend bij kunnen staan. De Ring Advocaten beschikt daarbij ook nog eens over een uitgebreid netwerk van externe adviseurs, met name op het fiscale vlak.