OVER ONS

Wij zijn De Ring Advocaten

De Ring Advocaten is een klein, maar ambitieus kantoor in Vught. Of je nu een mkb’er, investeerder, vastgoedprofessional of vermogende particulier bent, bij De Ring Advocaten vind je de expertise die je zoekt. Onze ervaren advocaten zijn bedreven in het aanpakken van een breed scala aan juridische vraagstukken voor jou of jouw onderneming. Bij ons draait het om jou, zonder franje, gewoon eerlijk en transparant.

Wat ons anders maakt

Persoonlijke aandacht: Bij De Ring Advocaten behandelen we geen zaken, we behandelen mensen. Verwacht een warm welkom en de geruststelling dat je belang altijd voorop staat.
Informeel maar professioneel: Bij De Ring Advocaten houden we van een informele sfeer zonder in te leveren op professionaliteit. Een ontspannen omgeving waar we serieus met je zaak omgaan. We zijn professionele advocaten, die zich voortdurend bijscholen om onze kennis en kunde op peil te houden, zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de wetgeving en rechtspraak.
Werkplezier: We vinden het belangrijk om plezier te hebben in ons werk en dat zie je terug in onze manier van omgaan met elkaar en onze klanten. We werken met enthousiasme en toewijding aan je zaak.

Contact

Wil je meer weten over De Ring Advocaten en wat we voor je kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op.

OVER ONS

Maak kennis met onze specialisten

Mr. drs. Remko van den Wildenberg

Ik heb politicologie en rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en een postdoctorale opleiding gevolgd aan de Université de Poitiers (Frankrijk). Van 2002 tot 2013 ben ik als vastgoedjurist in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Ook als advocaat richt ik me hoofdzakelijk op vastgoed.. Ik heb de opleiding in Onroerend Goedrecht van de Grotius Academie gevolgd en vervolgens de specialisatieopleiding huurrecht. Daarna ben ik lid geworden van de Vereniging van Vastgoed Juristen, de Vereniging van Huurrecht Advocaten en de Vereniging van Bouwrecht Advocaten.

Mr. drs. Remko van den Wildenberg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: huurrecht en bouwrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr. Erwin Reitsma

Voor mijn overstap naar de advocatuur in 2000 was ik werkzaam in de accountancy (MKB) en als instellingsdirecteur bij het Ministerie van Justitie. Vanaf 2003 werk ik zelfstandig als advocaat. Mijn cliënten zijn ondernemers en particulieren. Ik adviseer en procedeer op het gebied van erfrechtarbeidsrechtondernemingsrecht en handelsrecht.

Aangezien er in de afgelopen jaren een steeds grotere vraag naar mijn ondersteuning op het gebied van erfrecht is ontstaan, heb ik besloten mij toe te gaan leggen op de specialisatieleergang Erfrecht. Ik heb die leergang in juli 2019 succesvol afgesloten met het oordeel Cum Laude. Inmiddels ben ik ook lid van een specialisatievereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten, namelijk de “Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland” (VEAN).

Naast de hierboven genoemde rechtsgebieden ben ik bij uitstek thuis in het ambtenarenrecht. Er zijn heel veel ambtenaren in Nederland werkzaam voor het Rijk (bijvoorbeeld bij DJI, Politie, IND, DTV) , Provincie en Gemeenten. Op dit specifieke gebied adviseer en procedeer ik zowel voor overheden als voor ambtenaren.

Mr. Erwin Reitsma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: erfrecht en arbeidsrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr. Rob Houtackers

Ik heb 25 jaar ervaring als advocaat. Ik ben in 1997 beëdigd. Naast de Universiteit Maastricht, waar ik in twee civielrechtelijke richtingen ben afgestudeerd, heb ik nog twee Postdoctorale opleidingen gevolgd om mij verder te specialiseren. Namelijk in zowel het Personen-  en familierecht (IMFO), als in het erfrecht (AVDR). Onder het begrip Familierecht vallen zaken zoals echtscheidingen (ook op gemeenschappelijk verzoek), alimentatieprocedures en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden met liefst zo ingewikkeld mogelijke verrekenbedingen. Diezelfde kennis komt van pas bij de afwikkeling van nalatenschappen en in erfrechtelijke geschillen. Het valt mij op dat een groot aantal ondernemers, MKB-ers en zelfstandigen die scheiden, ook de weg naar mijn praktijk weten te vinden. Dat komt omdat voor hen een scheiding ook impact heeft op de onderneming en ik in specifieke materie goed mijn weg ken. Ik ben opgeleid tot mediator(Mfn/Nmi) en daarbij nog aanvullend opgeleid tot scheidingsbemiddelaar. Een mediator stuurt op het proces, een bemiddelaar ook op de inhoud. Ik ben enkele jaren lid geweest van de Vfas.

Ik ben maatschappelijk betrokken. Ik heb mij altijd als vrijwilliger ingezet, van voorzitter van de Wetswinkel tot nu vicevoorzitter van de voedselbank Geldrop-Mierlo.  In het weekend en door de weeks sport (hockey, zwemmen, fietsen) en wandel ik veel met mijn speurhond. Ik ben in elk geval geen doorsnee advocaat en onderscheid mij door duidelijke advisering over kosten en kansen vooraf. Mijn motto is: kennis is macht en mijn lijfspreuk:  the Pen is mightier than the Sword!

Mr. Rob Houtackers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: personen-/familierecht en erfrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.